Selce

Selce je kasno antičko naselje koje datira iz drugog stoljeća. Svoju bogatu povijest duguje specifičnom geografskom položaju. Zahvaljujući klimi i miješanju brdskog, obalnog i otočnog zraka pogoduje liječenju raspiratornih bolesti, bolesti srca, reume…
Uz te pogodnosti Selce i njegova okolica obiluju povijesnim spomenicima i kulturnim događanjima.Tokom ljetnih mjeseci održavaju se koncerti, izložbe, ribarske fešte, kulturne i druge zabave. Selce također nudi objekte za sportske aktivnosti (tenis, mini-golf, odbojka na pijesku, vaterpolo, daskanje, ronjenje uz pratnju obučenih instruktora, jedrenje, skijanje na vodi…). U svojoj blizini Selce ima dvanaest biciklističkih staza, konjički klub te mogućnosti za parasailing, kiting, lov i rafting. Svjetski poznati nacionalni parkovi Plitvička jezera i Risnjak nalaze se na udaljenosti od oko 100 km. Plitvička jezera su osebujan naconalni park koji je svojom florom i faunom jedinstven u Evropi. Ljepota brojnih jezera i slapova privlači mnoštvo posjetitelja iz cijeloga svijeta.

Za one koji vole miran i relaksirajući odmor preporučujemo jednodnevne izlete brodom na obližnje otoke ili šetnje idiličnim stazama uz more, vožnju otvorenim vlakom ili kupanje i sunčanje na nudističkoj plaži. Pješčane, stjenovite ili urbane plaže Selca nose evropsku Plavu zastavu za svoju čistoču mora i prirodan, ali održavan okoliš. Sigurni smo da ćete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi i izuzetnom izboru vina po čemu je Hrvatska nadaleko poznata. Ako nam pružite priliku uvjereni smo da ćemo Vam osigurati nezaboravan odmor.